Lang was Mark een van de vele niet-bierdrinkers die denken dat er geen verfrissende, laag-alcoholische alternatieven voor bier bestaan. Die op festivals en in de kroeg aangewezen zijn op wijn en mixjes - ook lekker, maar niet het soort drankjes waar je je dorst mee lest op een zonnige dag of op de dansvloer.
Dus toen hij cider ontdekte raakte Mark zo enthousiast van deze dorstlessende, verrassend veelzijdige en lichte drank, dat hij zich er geheel in onderdompelde. Nee, nog niet letterlijk, helaas. Hij dook diep in de geschiedenis en de chemie van het cidermaken. Hij volgde professionele cideropleidingen. En hij deed vooral heel, heel veel smaakonderzoek. In Nederland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Tsjechië en... Japan.
En zo kwam hij erachter dat er in Nederland nog maar weinig cider wordt verkocht die gemaakt is zoals cider bedoeld is. Dat wil zeggen: van appels, en niets dan appels.
Dus richtte hij CiderLab® op. Omdat "craft cider" de bekendheid verdient die “craft beer” al jaren geniet. Omdat het tijd is dat Nederland kennismaakt met cider in al zijn variëteit: droog en zoet, toegankelijk en scrumpy, stil en sprankelend, licht en zwaar, verfrissend en verwarmend, en alles wat daartussenin zit.
Via CiderLab® deelt Mark zijn liefde voor cider. Voor de traditie, het ambacht en de veelzijdigheid aan smaken. Hier doet hij verslag van zijn zoektocht naar de lekkerste ciders van Europa. Zijn doel is je net zo enthousiast te krijgen over "zijn" ciders als hijzelf.
En omdat Nederland niet alleen een ruim gesorteerd cideraanbod verdient, maar als appelland ook rijp is voor een eigen ciderproductie, biedt CiderLab® ook een platform voor Nederlandse cidermakers.
CiderLab® is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63712881. CiderLab® als naam en logo's zijn geregistreerde beeldmerken.