Workshops

In het najaar, wanneer de appels plukrijp zijn, worden workshops cidermaken gegeven. We hebben makers van elk niveau iets te bieden, van absolute beginners tot ervaren cidermakers. Een workshop op maat of gecombineerd met een proeverij is ook mogelijk. Hieronder vind je de programma’s.

Level 1: Basic
Je leert de beginselen van het cidermaken, zodat je bekend raakt met alle stappen van het proces en die zelfstandig kan uitvoeren, van appel tot cider. Veel praktijk, aangevuld met theorie waar nodig. Deze workshops worden gegeven in het appelseizoen zodat er met verse appels gewerkt kan worden. De theorie krijg je vooraf toegestuurd zodat je je alvast kunt inlezen, of het later als naslagwerk kan gebruiken. Hierin vind je ook de minimumbenodigdheden aan materialen voor het zelf cidermaken. Bij de workshop zijn natuurlijk diverse ciders te proeven. Aan het einde ga je naar huis met een flesje zelfgemaakte cider (in wording).
€45,- p.p.
Data 2017:
23 September 2017 12.00h-16.00h

De workshops kunnen bij een minimum van 8 personen ook op locatie gegeven worden.
Je kunt je opgeven via deze link waar ook bijbehorende gegevens te vinden zijn:
Details workshop – Basic.


Level 2: Intermediate
Voor cidermakers die de beginselen onder de knie hebben. We behandelen alle zaken die van belang zijn voor het maken van een lekkere cider met een consistente kwaliteit, zoals suikergehalte, PH-metingen en het gebruik van verschillende soorten gist.
*Nog geen data bekend. Bij interesse graag contact opnemen.

Level 3: Advanced
Voor cidermakers die professioneel aan de slag willen gaan en hun producten in de markt willen zetten. Heb je nog nooit gehoord van vrije SO2? Wil je meer weten over accijns, labels, of hoe je een kostprijs moet berekenen? Of is het verschil tussen pasteuriseren en steriliseren je niet bekend? In deze cursus behandelen we deze en talloze andere zaken die je moet weten als je professioneel cider wil maken.
*Nog geen data bekend. Bij interesse graag contact opnemen.

info[at]ciderlab.nl