Workshops

In het najaar, als de appels plukrijp zijn, geeft CiderLab workshops cidermaken voor makers van elk niveau, van absolute beginners tot ervaren cidermakers. Een workshop op maat, of combineren met een exclusieve ciderproeverij is ook mogelijk!

Feestjes en vrijdagmiddagborrels
In een uur verwerken we een bak blozende appels tot jullie unieke cider-in-wording. Dat is: kliederen met appels terwijl je exclusieve ciders proeft en ondertussen uitleg krijgt over de basics en de geschiedenis van het cidermaken – we maken het zo ingewikkeld of simpel als jullie het willen. Na afloop gaat iedereen naar huis met een flesje zelfgemaakte cider.
Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers. Mail info[at]ciderlab.nl

Level 1: Basic
Je leert de beginselen van het cidermaken en leert alle stappen van het proces, van appel tot cider, zelfstandig uitvoeren. Veel praktijk, aangevuld met theorie waar nodig. Deze workshops worden gegeven in het appelseizoen zodat er met verse appels gewerkt kan worden. Vooraf krijg je wat theorie toegestuurd om je alvast in te lezen, en die later als naslagwerk van pas kan komen. Tijdens de workshop zijn natuurlijk ook diverse ciders te proeven. Aan het einde ga je naar huis met een flesje zelfgemaakte cider (in wording).
€45,- p.p.
Interesse? info[at]ciderlab.nl

 

De workshops kunnen bij een minimum van 8 personen ook op locatie gegeven worden.
Klik voor meer informatie en om je op te geven: Details workshop – Basic.

Level 2: Intermediate
Voor cidermakers die de beginselen onder de knie hebben. We behandelen alle zaken die van belang zijn voor het maken van een lekkere cider met een consistente kwaliteit, zoals suikergehalte, PH-metingen en het gebruik van verschillende soorten gist.
Interesse? info[at]ciderlab.nl

Level 3: Advanced
Voor cidermakers die professioneel aan de slag willen gaan en hun producten in de markt willen zetten. Heb je nog nooit gehoord van vrije SO2? Wil je meer weten over accijns, labels, of hoe je een kostprijs moet berekenen? Of is het verschil tussen pasteuriseren en steriliseren je niet bekend? In deze cursus behandelen we deze en talloze andere zaken die je moet weten als je professioneel cider wil maken.
Interesse? info[at]ciderlab.nl

CiderLab is er ook voor individueel advies, troubleshooting en antwoord op specifieke makersvragen! Meer informatie: Verhuur en Labservice