Workshops

De workshops worden in het najaar, wanneer de appels plukrijp zijn, worden workshops cidermaken gegeven.
Hieronder staat het programma dat voor elk niveau iets te bieden heeft, van absolute beginners tot ervaren cidermakers. Een workshop op maat of gecombineerd met een proeverij kan ook verzorgd worden.

Level 1: Basic
Je leert de beginselen van het cidermaken, zodat je bekend raakt met alle stappen van het proces en die zelfstandig kan uitvoeren, van appel tot cider. Veel praktijk, aangevuld met theorie waar nodig. Deze workshops worden gegeven in het appelseizoen zodat er met verse appels gewerkt kan worden. Het theoretisch gedeelte van de workshop krijg je vooraf toegestuurd zodat je alvast kunt inlezen, of later als naslagwerk gebruiken. Hierin staan ook de minimum benodigdheden aan materialen die je nodig hebt voor het zelf cidermaken.
De workshop is inclusief lunch en natuurlijk zijn er diverse ciders te proeven. Aan het einde ga je naar huis met een flesje zelfgemaakte cider (in wording).
€45,- p.p.
*Data 2017 nog niet bekend.

De workshops kunnen bij een minimum van 8 personen ook op locatie verzorgd worden.
Details workshop – Basic.


Level 2: Intermediate
Voor cidermakers die de beginselen onder de knie hebben. We behandelen alle zaken behandelen die van belang zijn bij het maken van een lekkere cider met een consistente kwaliteit, zoals suikergehalte, PH-metingen en het gebruik van verschillende soorten gist.
*Nog geen data bekend. Bij interesse graag contact opnemen.

Level 3: Advanced
Bedoeld voor cidermakers die professioneel aan de slag willen gaan en hun producten in de markt willen zetten. Heb je nog nooit gehoord van vrije SO2? Wil je meer weten over accijns, labels, of hoe je een kostprijs moet berekenen? Of is het verschil tussen pasteuriseren en steriliseren je niet bekend? In deze cursus behandelen we deze en talloze andere zaken die je moet weten als je professioneel cider wil maken.
*Nog geen data bekend. Bij interesse graag contact opnemen.

info[at]ciderlab.nl