Proeverijen

Voor wie nog denkt dat cider een soort appelsap met een tic is: think again. Droog, zoet, toegankelijk, scrumpy, stil of sprankelend, licht of zwaar, verfrissend of verwarmend: cider kan alles zijn wat je zoekt in een drankje – en meer. Je kan het niet verzinnen of het bestaat: met hop, vlierbloesem, of gerijpt op eikenhout. De ciders van CiderLab hebben één gemene deler: ze zijn allemaal gemaakt volgens traditioneel recept, door mensen met een passie voor het vak. Craft ciders dus, zeker niet uit een rokende fabriek!

Missie
De missie van CiderLab is om jou te laten kennismaken met die veelzijdigheid. Dus heb je zin in een leerzame middag of avond met een glas drank in je hand? Wil je samen met vrienden of collega’s alles over cider leren, van maakproces tot smaakpalet? Dat kan! CiderLab heeft proeverijen voor iedereen, van cidermaagd tot professioneel proefkonijn.

Take flight
Gangbaar in de VS en in sommige Nederlandse speciaalbiercafés: de flight, een set kleine glaasjes met verschillende ciders of bieren. Simpel maar briljant: je kan ze uitgebreid vergelijken en je hoeft niet steeds een groot glas leeg te drinken voordat je de volgende kunt proeven. Dus wij doen het ook :)

European cider flight

Deze proeverij voert je langs alle Europese windstreken. Je krijgt een idee van de grote verscheidenheid aan ambachtelijke ciders uit Spanje, Frankrijk, Engeland èn Nederland, en leert de lokale smaken en stijlen kennen en herkennen. Met uitleg over de ontstaansgeschiedenis en het maakproces van cider, en tips voor culinair combineren. Je leert proeven als een kenner – maar zonder interessantdoenerij, en zonder uitspugen! Na afloop weet je ciders uit verschillende landen blind te herkennen.
Tijdens de European flight proeven we een zestal ciders. Ik neem genoeg voorraad mee om je een extra glas van je favoriet in te kunnen schenken. Je zal zeker niet uitgedroogd naar huis gaan.

Borrelhapjes verzorg ik graag en ik kan je ook advies geven over geschikte combinaties als je liever zelf voor versnaperingen zorgt.

UK cider flight

Als je weet wat cider is, maar wat dieper op de verschillende smaken van Engelse ciders wilt ingaan kun je voor de UK cider flight gaan.
Proef aan de hand van een 8tal verschillende ciders wat je voorkeur heeft en waarom. Leer oa. wat een “keeved” cider is en ervaar de verschillende smaken die Engelse ciders te bieden hebben. Droog of juist zoeter, zonder bubbel, op hout gerijpt, gemaakt met wilde gisten? Gewoon lekker verschillende ciders proeven en met vrienden of collega’s!

 

CiderLab flight

Weet je van cider en wil je gewoon eens ongegeneerd samen met je eetclub, wijnproef gezelschap, biervrienden of cidermatties lekker veel verschillende soorten proeven? Kijk in de webshop, geef aan welke ciders je wilt proeven en ik zorg dat deze koud maar met een warm verhaal bij jullie geserveerd worden. Ook zal ik iets sterkers meebrengen om mee af te sluiten.

Quick Cider session

Onder het mom van cider maken leren kan ook snellerrrr. Ga met je vrienden/vriendinnen heerlijke craft ciders proeven en maken jullie gezamenlijk op simpele manier cider. Geen saai gedoe en zo simpel dat je het later makkelijk in je keuken kunt namaken.
Een proeverij en een DIY workshop gecombineerd!

Inbegrepen
6-8 soorten cider om te proeven, reiskosten <25km rondom Utrecht.

Tijdsduur
Om met voldoende aandacht te proeven is ca. 2uur nodig maar in overleg kan het korter of langer.
Prijzen
Vanaf €13.50 p.p zonder borrelhapjes.

Vanaf €20,- p.p inclusief borrelhapjes
Locatie
Thuis of op het bedrijf , reiskosten afhankelijk van de locatie in overleg.

 

Stuur een berichtje via het contactformulier voor meer informatie of een proeverij op maat.

Tot snel!