Severn Cider

Nick en May van Severn Cider (Gloucestershire)
Nick Bull vult zijn oude Aga cooker in de keuken met steenkool uit The forest of Dean, een groot bos tien kilometer verderop. In dat bos heeft Nick nog in de mijnen gewerkt, vertelt May, zijn vrouw, terwijl ze een mulled cider opwarmt. Die warme drank is werkelijk fantastisch. Maar als je om het recept vraag lacht ze alleen maar geheimzinnig: dat blijft binnen de familie.

De familie Bull maakt al drie generaties lang cider van appels uit hun eigen en naburige boomgaarden. De appels zijn onbespoten, de boomgaarden blijven onbemest en de "appelkoek" die na het persen overblijft gaat naar een biovergistingsinstallatie om energie op te wekken. In de enorme schuur naast het thuis maken Nick en May samen met hun zoon en schoondochter drie heerlijke ciders, plus nog een bijzondere perry, die onlangs veelvoudig in de prijzen is gevallen. Maar eerlijk gezegd vallen Severn ciders zo vaak in de prijzen dat ze het niet zo goed meer bijhouden.

Mocht je in de buurt zijn: De familie heeft een gastenverblijf waar je kunt overnachten en waar ze heerlijke maaltijden serveren.