Harry’s Cider

Harry Fry van Harry's Cider (Somerset)

Harry Fry´s Landrover is een soort mancave op wielen. De stoelen en de vloer zijn bezaaid met gereedschap en lege verpakkingen. Als we door zijn boomgaard crossen realiseer ik me dat hij er dan ook vele uren in door moet brengen. Het is het eind van het oogstseizoen en het terrein is zo modderig dat je zonder four wheel drive geen meter vooruitkomt. Het klimaat van Zuid-Somerset is nat en warm. Ideaal voor het verbouwen van ciderappels.

Elke boer in de regio heeft dan ook wel een paar appelbomen op zijn erf, goed voor een paar batches cider voor eigen gebruik. Ook Harry maakte jarenlang kleine hoeveelheden cider voor vrienden en familie. De rest van de appeloogst verkocht hij aan de grote cidermakers. Tot hij in 2005 besloot dat het tijd was de wereld kennis te laten maken met zijn eigen cider. Geheime ingredienten: de kennis en ervaring van 5 generaties Fry.

In een oude omgebouwde koeienstal maakt Harry ciders van appels en niets dan appels. Met succes. Jaren achtereen won de Dabinett zilver op de Taste of the West Awards 2015, en Harry kreeg een eervolle vermelding in 'The world's best ciders' van Brown en Bradshaw (2013).

Harry's-both-side-front-ciderlab-50
Bestel hier!